Babylon Translator Download

translator

Wednesday, December 3, 2008

De Fortis Saga

De Fortis Saga of hoe België ging wenen en tandenknarsen

Over de Fortis situatie, de grootheidswaanzin, de fouten, de minachting voor de belanghebbenden, het gesjoemel, het wanbeleid van de Directie en de woede van de (vooral Belgische) aandeelhouders valt natuurlijk heel wat te zeggen en te vertellen.
Het is echter voor iedereen die geïnteresseerd is gemakkelijk te volgen via de kranten en nieuwsmedia.
Voor ons is het niet zo boeiend.
Vanaf dit voorjaar (2008) was het meer dan duidelijk dat er iets mis was in de internationale financiële sector en dat een aantal banken onderuit zou gaan. Aandeelhouders die denken slapend rijk te kunnen worden zouden ook eens kunnen beginnen met jaar- en kwartaalverslagen te gaan lezen, en de internationale media te gaan volgen. Als iemand enkele dagen voor het Fortis debacle nog voor 40.000 Euro aandelen Fortis koopt en als blijkt dat daar 3 dagen later nog maar een zestiende deel van over is, dan kun je platweg zeggen dat diegene "gigantisch" op z'n bek gegaan is.
Speculeren is risico nemen en soms gewoon gokken. Bij winst was het een held geweest, nu is het gewoon een "... met vingers".
De researchers en schrijvers zullen het allemaal wel uitzoeken en t.z.t. zullen er wel de nodige boeken verschijnen voor €29.95 in de boekhandel. Schrale troost voor de verliezers!

Tip: Daar in deze 'betuttelings maatschappij' steeds allerlei opvoedcursussen geopperd worden voor iedereen die een beetje in de knoei dreigt te raken, kan een 'basiscursus investeren en beleggen voor idioten' van overheidswege misschien geëntameerd worden.

No comments: