Babylon Translator Download

translator

Saturday, December 6, 2008

Wat doet Nederland aan de recessie?

Het heeft opmerkelijk lang geduurd voordat het tot de Nederlandse Regering doorgedrongen is dat er zich inderdaad een wereldwijde recessie aan het ontwikkelen is.
Blijkbaar is/was het geloof in het 'Polder Model' meer tot een soort dogma verworden dat de oogkleppen rechtvaardigde.
Merkwaardig dat een Premier die ongeveer een jaar geleden nog de VOC mentaliteit verheerlijkte bij de eerste de beste flinke storm verschijnselen van zware zeeziekte manifesteert. Hoewel, als je in minder dan een half jaar je vriend (George W. Bush) ziet afgaan en een groot aantal andere zekerheden ziet verdwijnen, er wel enige clementie op zijn plaats is.
Toch maakt de heer Balkenende steeds meer de indruk van een paniekerig konijn ( 'n schoef knien, de mantra; samen...samen... samen, opdreunend) in de schijnwerpers van een aanstormende auto op een Zeeuws polderweggetje, een konijn dat niet weet welke kant op te vluchten.
En dat terwijl er juist zo enorm veel mogelijkheden voor de Nederlandse economie zijn in de huidige omstandigheden.
Maar je hebt er wel wat fantasie voor nodig, je moet adequaat kunnen reageren, en de regie en het overzicht in handen hebben.
Of zou de Minister-President dat nou net missen?

We zien steeds meer zoek opdrachten voor: Dutch Economy, en recession, etc.
Maar er valt weinig te melden, er kan natuurlijk een beleid zijn dat berichtgeving over recessie en economische teruggang wil ontmoedigen. Zo van "wat niet weet, wat niet deert".

N.B. "Geduld is een schone zaak" zegt men. Maar het uitoefenen van geduld is niet onze favoriete bezigheid. Inmiddels zijn er wat meer cijfers beschikbaar.
Zie op dit blog: Persbericht De Decemberraming 2008 van het Centraal Planbureau

No comments: