Babylon Translator Download

translator

Saturday, December 13, 2008

Hoop voor Belgische aandeelhouders Fortis

Rechter stopt verkoop van Fortis

Het Hof van Beroep in Brussel heeft gisteren beslist dat onder meer dat 241,6 miljoen aandelen Fortis Bank die in de handen van de overheidsholding FPIM zitten voor 65 dagen bevroren zijn. De FPIM, die bijna 100 procent eigenaar is van Fortis Bank, moet met andere woorden, voor die periode 50 procent plus één aandeel in de bank behouden.
De rechtszaak was aangespannen door advocaat Mischaël Modrikamen met steun van ruim tweeduizend gedupeerde aandeelhouders. Hun aandelen Fortis waren door de acties bijna niets meer waard geworden. Ze verweten de leiding van Fortis dat het geen enkel besluit heeft voorgelegd aan de aandeelhouders.
De ontmanteling van Fortis is volledig stilgelegd. De aandeelhouders van Fortis mogen zich alsnog uitspreken over de verkoop van bedrijfsonderdelen aan de overheden van de Benelux. Dat heeft de Belgische rechter vrijdagavond in hoger beroep bepaald.
Volgens het Hof van Beroep in Brussel heeft de raad van bestuur van Fortis zijn bevoegdheden overschreden door aandeelhouders geen toestemming voor de verkoop te vragen. Ook hebben de overheden en toezichthouders 'onaanvaardbare druk' uitgeoefend op de raad van bestuur.

No comments: