Babylon Translator Download

translator

Thursday, November 13, 2008

Soros voorziet ernstige recessie

Soros Forecasts 'Serious' US Economic Correction
Investeerder George Soros heeft Maandag j.l. (10 november) gezegd dat de V.S. aan de rand staat van een ernstige economische correctie (eufemisme voor serieuze recessie). Hij zegt verder dat de V.S. al tientallen jaren boven zijn stand leeft en dat door de oorlog met Irak en de oorlog tegen het terrorisme de situatie (o.a. begrotingstekort) volledig uit de hand is gelopen
Soros is verder van mening dat Fed voorzitter Bernanke de situatie onderschat.
Hij verwacht dat China de grote winnaar van de economische crisis wordt, maar ziet daar binnen 10 jaar een herhaling van een dergelijke crisis, logisch ook.

Opvallend is dat goeroe Jim Rogers, de mede oprichter van het Quantum Fund met George Soros, vorige week de aanbeveling deed de Amerikaanse Dollar te verkopen evenals Amerikaanse banken en real estate (housing) aandelen.
Daaruit kan men concluderen dat beide heren verwachten dat de dollar zakt, de krediet crisis nog maar net begonnen is, de huizenmarkt verder zal instorten, en dat China de komende jaren de 'booming market' is.
En welke valuta? Voorlopig zou ik even de Euro kiezen voor alle zekerheid.
En olie evenals de base metals, want er blijft groei. De precious metals bieden ook volop kansen, er staat niet voor niets een grafiekje van het "Returns of Sensex & Gold" op de voorpagina van het Quantum Fund.

No comments: