Babylon Translator Download

translator

Thursday, November 20, 2008

De opleiding of omscholing van een langdurig werkloze kost ruim een half miljoen. Een dure business met een geringe kans van slagen.

Banen voor langdurig werklozen worden duur betaald. Een succesvolle reïntegratie - de bemiddeling van een werkzoekende naar een betaalde baan - kost de gemeenschap netto ruim een half miljoen euro. De kans op werk stijgt door de reïntegratie-inspanningen met slechts 3 procentpunt.

Dat blijkt uit onderzoek van het College voor Stedelijke Innovatie van het kenniscentrum Nicis Institute. Voor het eerst is de prijs van een geslaagde bemiddeling becijferd.
Gemeenten kregen vorig jaar 1,5 miljard euro voor de reïntegratie van bijstandsgerechtigden. Van de 90 duizend beëindigde cursussen resulteerden er 21 duizend in een baan (23 procent). Gemiddelde kosten per baan: 69.000 euro.

Op eigen kracht
Als echter degenen die op eigen kracht werk zouden hebben gevonden, niet worden meegeteld, bedragen de kosten volgens het Nicis 537.000 euro. ‘Zonde van het geld', vindt Jouke van Dijk, hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse in Groningen en penvoerder van het ongevraagde advies.

Wóów, dat is een klauw geld. Geen wonder dat de belastingen hier zó hóóg zijn en dat er zó véél ambtenaren zijn!

No comments: