Babylon Translator Download

translator

Wednesday, November 19, 2008

Gedoogbeleid Softdrugs R.I.P?

Het geroemde én verguisde gedoogbeleid in Nederland heeft zijn langste tijd gehad, dat vindt het CDA. De partij spreekt vandaag op een partijcongres over hat softdrugsbeleid. Fractievoorzitter Van Geel zegt dat steeds meer mensen en partijen beseffen dat hat romantische beeld van stickies rokende mensen die voor zichzelf produceren achterhaald is. Het gaat volgens hem om harde business en criminelen die grof geld verdienen over de rug van kwetsbare groepen.

Het CDA en de PvdA hebben in het regeerakkoord afgesproken dat er niets wordt veranderd aan het gedoogbeleid tijdens deze regeerperiode. Van Geel zegt dat hij het liefst zou zien dat alle coffeeshops dichtgaan, maar dat hij zich aan het regeerakkoord zal houden. In het akkooord staat wel dat coffeeshops in de buurt van scholen worden gesloten en dat shops bij de grens worden tegengegaan.

Wat heeft dát nou met de Beurskrach te maken? Heel veel zoals in de toekomst zal blijken. Er gaan miljarden om in de illegale handel. Er er worden miljarden verspild in de opsporing, al tientallen jaren. Het is een sociaal-economische en sociaal-psychologische kwestie.

No comments: