Babylon Translator Download

translator

Tuesday, June 23, 2009

Sarkozy: niet bezuinigen, wel lenen

Sarkozy: niet bezuinigen, wel lenen

(Bron, De Telegraaf, DFT) PARIJS (AFN) - De Franse president Nicolas Sarkozy gaat op grote schaal geld lenen om met strategische investeringen de economische crisis te lijf te gaan. Hij zei dat maandag in een gezamenlijke bijeenkomst van de beide Kamers van het parlement. Bezuinigingen en belastingverhoging werken volgens Sarkozy averechts.
De omvang van de nieuwe staatsleningen wordt pas bekend als de regering haar nieuwe prioriteiten heeft gesteld. Sarkozy weet nog niet of hij het geld gaat lenen van het Franse volk of op de financiële markten.

Het Franse financieringstekort dreigt op te lopen naar meer dan 7 procent dit jaar en volgend jaar. Dat is meer dan twee keer de limiet die de Europese Unie daaraan stelt. Sarkozy heeft meermalen de vloer aangeveegd met wat hij noemde het “Angelsaksische kapitalisme”. Hij wil vasthouden aan de Franse traditie om flink te investeren in het publieke domein en aan relatief ruime sociale uitgaven. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/4224149/__Sarkozy__niet_bezuinigen__wel_lenen__.html?p=30,1
Reblog this post [with Zemanta]

No comments: