Babylon Translator Download

translator

Wednesday, February 11, 2009

Trekken aan een dood paard

Trekken aan een dood paard
Aan een dood paard trekken.(Je inspannen voor iets, dat tot mislukken gedoemd is)


Ik bedoel hier niet mee de voortdurende schommelingen op de beurs en de (misschien tè) hooggespannen verwachtingen over het Obama Stimulus Plan.
Gisteren, 10 Februari 2009, mocht Timothy Geithner het meer dan 800 miljoen dollar plan presenteren. De verwachting is dat het uiteindelijk benodigde plan rond de 2 biljoen dollar (2000 miljard) zal gaan kosten en dat het nog maar het eerste is in een reeks plannen om de Amerikaanse Economie te herstellen. De Amerikaanse beurzen reageerden teleurgesteld met dalingen van 4 tot ruim 5 procent.
Belasting voordeeltjes, Keynesiaanse infrastuctuur investerings voorstellen, etc, het mocht de beurs allemaal niet echt bekoren.

Vandaag is er weer de hoop dat de verdere onderhandelingen over het reddingplan nieuwe impulsen kunnen geven.
Dat noemen wij 'trekken aan een dood paard', de beurs reageert nu al maanden op de bailout plannen, eerst van de vorige regering en nu van de nieuwe regering. Idem met de bailout plannen voor de auto-industrie.
Bij gebrek aan fundamenteel goed nieuws grijpt de beurs elk nieuwtje aan.
Maar er is weinig goed nieuws, de cijfers worden steeds slechter, was er eerst sprake van het creeëren van 3 miljoen nieuwe banen, nu wordt 4 miljoen gehoord, binnen een half jaar 5 miljoen waarschijnlijk.

De bankiers met de volvette bonussen worden geschoren, zitten doodstil en geven deemoedig toe dat ze fouten gemaakt hebben.
Er is een incidenteel wat hap snap beleid met de vraag om BTW verlagingen (de in recordtempo onderuitgaande auto branche in Nederland), terwijl op globaal niveau de gebakken luchtballonnetjes opgaan met gedachten aan protectionisme en meer nationalisme.
Maar iets nieuws op het gebied van de 21ste Eeuwse Economie zien we nog niet.
Misschien moet dat van theoretici en moderne holistisch denkende economen of toekomstige Nobel Prijswinnaars komen of gewoon van onderop, de doeners van de 'grass-roots'.
Reageren op kleine stijgingen in de Dow, NASDAQ of S&P 500 is aan een dood paard trekken.

No comments: