Babylon Translator Download

translator

Friday, February 13, 2009

Explosieve stijging faillisementen in horeca in januari

Explosieve stijging faillisementen in horeca in januari

11 februari 2009
Volgend het Horeca vakblad Proostmagazine was er in januari 2009 een meer dan 50% toename van het aantal faillissementen in de horeca.
Hoewel de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek voor de horeca over 2008 nog positief leken (twee procent minder faillisementen dan in 2007) laten andere cijfers over de eerste maand van dit jaar een heel ander beeld zien: uit onderzoek van Dun & Bradsteet blijkt dat het aantal horecabedrijven dat in deze maand op de fles ging met 53 procent toenam ten opzicht van januari 2008.

Het totaal aantal faillissementen is in januari 2009 gestegen met 47 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2008. Uit de cijfers van het CBS bleek al de stijgende trend van het aantal bedrijven dat failliet gaat, die eind vorig jaar is ingezet. Dun & Bradstreet signaleert niet alleen dezelfde trend, maar bevestigt ook de sombere verwachtingen voor 2009 met de stijgende faillissementcijfers van januari. Sabine Besselink: "Een dergelijke explosieve stijging ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder is al lang niet meer voorgekomen. Ook als we kijken naar het voortschrijdend gemiddelde over drie maanden, dan is de groei van het aantal faillissementen duidelijk waarneembaar."

No comments: