Babylon Translator Download

translator

Friday, February 13, 2009

Nederland verkeert nu officieel in recessie

Nederland verkeert nu officieel in recessie

(Commentaar, Vrijdag 13 februari, 20.00 CET)
Al jaren zap ik het wekelijkse gesprek met de Minister President (Balkenende) direct weg, net als alles wat ik niet interessant, spannend of intelligent vind. Maar al enkele maanden volg ik dat gesprek, eigenlijk sinds ik enige tijd geleden opmerkte dat de heer Balkenende mij aan een 'in paniek geraakt konijn' deed denken.
Vandaag was de teneur van het gesprek (over de recessie), "schrik, we hebben het niet gezien, het gaat veel sneller dan we hadden gedacht, we wachten nog op cijfers, enzovoort".
Tja, als je volledig opgaat in waarden, normen, betuttelen en dingen samen doen, dan ontsnapt er wel eens iets aan je aandacht, dat kan de beste gebeuren. En een uitdrukking als: "It's the Economy, Stupids!" zou ongehoord goedkoop zijn tegenover die christelijke jongens die toch in een of ander opperwezen geloven.

Er gebeurt dus voorlopig niets, ergo er komt nog geen goed doordacht, uitgebalanceerd en intelligent plan om verdere schade aan de economie te voorkomen.
Wachten op nog meer alarmerende cijfers van het CPB of CBS misschien?
Eerst nog een vergaderingetje van de G7 of de G20?
Of wat rapporten van de EU, de OESO of het IMF?
Of moet de ECB de rente nog 1.5% verlagen?
Een 'Commissie van Wijze Mannen', kan ook wel eens helpen
Wint de vergadercultuur het toch?
Hoe dan ook er is geen excuus voor besluiteloosheid en gebrek aan inzicht, dus het Kabinet zal op korte termijn met het gezamenlijke water voor de dokter moeten komen.
Enfin, de Premier is in Davos op het Forum geweest, en zal daar ongetwijfeld ook de President Commissaris van de Koninklijke Olie, Jeroen van der Veer ontmoet hebben, die hem daar zijn favoriete open deuren deuntje in de trant van "de wereldbevolking neemt in de komende 40 jaar met 30% toe tot ruim 9 of 10 miljard' wel zal hebben laten horen.
Wat er ook gaat gebeuren hoewel, het is goed voor Shell, in elk geval, don't worry, be happy!

No comments: