Babylon Translator Download

translator

Monday, January 26, 2009

Klopt het wat weekblad Privé heeft gemeld over beleggingen van de Koninklijke familie bij Madoff?

Klopt het wat weekblad Privé heeft gemeld over beleggingen van de Koninklijke familie bij Madoff?

Normaal reageert de RVD niet op vragen over het privé-vermogen van leden van de Koninklijke familie. Maar nu ook in de serieuze media als in eerste instantie het Algemeen Dagblad de verzinsels uit Privé worden gemeld, inclusief insinuaties met betrekking tot personen, rest de RVD niets anders dan te zeggen dat het artikel in Privé van a tot z uit de duim gezogen is.

=====================================================================
(26 JANUARI 2009)
"Het weekblad Privé heeft gemeld dat Het Koninklijk Huis tot de slachtoffers van Bernie Madoff behoort en voor een bedrag van 20 tot 100 miljoen Euro het schip in is gegaan. Tot nu toe is dat onbewezen, maar het is ook onwaarschijnlijk dat dit door Privé volledig uit de lucht gegrepen is.

Madoff was een VTP (Very Trusted Person) en ex-voorzitter van de NASDAQ, en heeft in de afgelopen 20 jaar veel rijke en invloedrijke personen tot klant gehad.
Het was een eer om bij Madoff te mogen investeren. Of dat nu nadat er een slordige 50 miljard dollar is verdwenen en een spoor van ellende met verschillende '1929 stijl zefmoorden', nog zo gezien wordt is twijfelachtig.
(Claims on Madoff, Source Bloomberg
The clients included banks, hedge funds, charities, universities and wealthy individuals who have disclosed about $41 billion invested with Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, according to a Bloomberg News tally of disclosures and press reports.)


Het Koninklijk Huis heeft dergelijke verhalen echter volledig aan zichzelf te wijten zolang de geheimzinnigheid over de financiële status blijft bestaan, en er geen openheid gegeven wordt.

In de thriller dimensie die de 'Madoff Mess' begint te krijgen zou het echter perfect passen.
De getergde reactie van de RVD is in dit opzicht veelzeggend. Evenals de 'lauwe kerstrede' van de Koningin, en de paniekerige gezichtsuitdrukking van Premier Balkenende ruim 6 weken geleden.

'Restoring Confidence and Transparency', hoor ik net op CNBC in relatie tot de Madoff Crisis. Dat geldt zeker ook voor Den Haag!"

N.B. Verder is in de RVD reactie (op de site van Het Koninklijk Huis) het elitaire omderscheid tussen 'serieuze en niet serieuze media' opvallend. Niet echt de Koninklijke weg.

Of zou het de voorbode zijn van een wat meer geraffineerde beperking van de Vrijheid van Meningsuiting?
Het is tenslotte een economische crisis op wereldschaal, en inhalig graaigedrag in combinatie met een diepgewortelde angst is alomtegenwoordig.
Elsevier publiceerde op vrijdag 23 januari ook al een reactie op het bericht in Privé.

No comments: