Babylon Translator Download

translator

Monday, January 26, 2009

ING opnieuw aan het Bos Infuus

ING Bank doet opnieuw een beroep op het Bos Infuus

ING krijgt opnieuw 25 miljard Euro hulp van de Nederlandse overheid.
De afschrijvingen op de hypotheken, met name de slechte onroerend goed portefeuille in de V.S. (ALT A), en de verslechterde marktomstandigheden brengen de positie van de ING in gevaar. ING schrijft 3.9 miljard dollar af op de ALT A -portefeuille met Amerikaanse hypotheken, die daardoor nog een restwaarde heeft van 35,1 miljard dollar maar voorlopig nog nauwelijks verhandelbaar is.
Het ziet er naar uit dat de ING in navolging van een aantal banken in de V.S en in het Verenigd Koninkrijk in de tweede fase van de bailout terecht komt. Een niet onverwacht scenario.
Voor de overheidssteun van 25 miljard van de Overheid moet ING beloven de kredietverstrekking aan bedrijven en particulieren te vergemakkelijken.
ING gaat wereldwijd 7000 banen schrappen, hoeveel banen in Nederland is nog onduidelijk maar wordt op 18 februari a.s. bekend gemaakt.
Wel heeft de bank nu al bekend gemaakt dat bestuurders van hun bonus af te zullen zien, dat wordt afzien voor de top dus.
ING meldde verder dat topman Tilmant verdwijnt. Hij wordt opgevolgd door ex-Philips topman Hommen.

Amsterdam 11.30 (CET), de AEX stond op 2.30% winst met zowel ING en Philips als stijgers. In navolging van ING trokken ook de andere financiële waarden aan.

No comments: