Babylon Translator Download

translator

Friday, January 23, 2009

Actuele Dekkingsgraad Pensioenfondsen

Actuele Dekkingsgraad Pensioenfondsen

22-1-2009
Toelichting DNB op het maken van herstelplannen
Op 19 januari jl. heeft De Nederlandsche Bank (DNB) een toelichting gegeven op het te maken herstelplan. Hieruit blijkt dat DNB een gestaag herstel belangrijk vindt en niet zonder meer een korting van aanspraken zal toestaan aan fondsen die in onderdekking zitten (dekkingstekort). Indien korting van opgebouwde pensioenen wel deel uitmaakt van het herstel, moet ook een ‘dekkingsgraadsjabloon’ worden ingediend waarin geen rekening wordt gehouden met deze korting. Dit laatste zou DNB voor maatwerk kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een extra jaar herstel).
Voor het kortetermijn herstelplan geldt overigens niet de wettelijke eis van gestaag herstel. DNB vindt gestaag herstel echter wel voor de hand liggen, ook omdat het kortetermijn plan onderdeel is van het langetermijn plan. Fondsen die aan het eind van de drie jaar blijven zitten met een hoge mate van dekkingstekort moeten in de besluitvorming over het tempo waarmee gekort wordt een evenwichtige belangenbehartiging toepassen. Bij fondsen met een zeer kleine kans op herstel zouden actieven benadeeld worden door pas na 3 jaar te gaan korten. Hier ligt eerdere korting dus wel voor de hand.

1 comment:

Anonymous said...

Inmiddels zijn de dekkingsgraden verder gezakt en het ziet er niet goed uit. De komende jaren zullen pensioenfondsen inzetten op minimale indexatie en maximale premieheffing.
www.pensioenpower.nl