Natuurlijk zijn de beurzen en aandelenmarkten belangrijk!
Zo belangrijk zelfs dat financiële kennis een vaste plaats in het onderwijs zou moeten krijgen.
Net zo belangrijk als een fundamentele kennis van gezondheid en geografie of geschiedenis, wis- en natuurkunde en kennis van talen. We leven in de 21ste Eeuw!
De beurzen, economie en aandelenmarkten zouden al op beginners niveau een plaats in het onderwijs moeten krijgen, net als de kennis van de voordelen en risico's van beleggen, investeren, speculeren en gokken. Als kinderen al heel vroeg gaan begrijpen dat gokken bijna altijd een verlies oplevert en de winstkansen heel klein zijn dan kan dat vooral op latere leeftijd veel problemen voorkomen.
De overheid heeft zelf een monopolie op gokken, d.m.v. casino's en loterijen. Een vast percentage van die inkomsten zou aan financieel onderwijs besteedt moeten worden, in plaats van gaten in rammelende begrotingen te dekken.
Kennis van inkomsten, uitgaven, ondernemen, budgetten en balansen zou op elk niveau in een moderne samenleving aanwezig horen te zijn. De mens is evolutionair gezien een 'economisch wezen'.
Evenals kennis van de gezondheid in het algemeen en de eigen gezondheid is het uiterst belangrijk, al was het alleen maar om te voorkomen dat kinderen (en adolescenten) zich tot domme, vadsige, hyperactieve, volvette en krakkemikkige, van de gezondheidszorg en sociale hulp afhankelijke monstertjes en kostenposten gaan ontwikkelen.
Als een overheid gedurende een reeks van jaren geen intelligente visie kan produceren op het Onderwijs en de Samenleving dan volgt er toch vroeg of laat een maatschappelijke afrekening, hetzij in de vorm van niet te beheersen budgetten in "de zorg of het onderwijs" of anderszins (zoals maatschappelijke problemen, stilstand, achteruitgang, onrust of onveiligheid).
Echte economische groei is toch wel iets anders, hoe moeilijk dat ook te verteren is voor de 'anti-groeiers'.
Scheringa wil lessen over geld op lagere school
(Bron: DFT, De Telegraaf)
WOGNUM (AFN) - Als het aan bankier Dirk Scheringa ligt, krijgen leerlingen op de lagere school het vak ’huishoudboekje’. Hij zegt dat zaterdag in een interview met Het Financieele Dagblad. Scheringa vindt het noodzakelijk dat mensen leren goed met geld om te gaan.
Cities That Have Lost the Most Teams
-
Since 2015, three different NFL franchises — the Rams, Chargers, and
Raiders — have moved to a new city. Though it has become rarer in recent
years, this i...
4 years ago
No comments:
Post a Comment