Babylon Translator Download

translator

Monday, March 23, 2009

Publiek-privaat investeringsprogramma. Het plan van Geithner

Vandaag (1245 GMT) presenteert de Amerikaanse Minister van Financiën Timothy Geithner het plan voor de 'public-private partnerships' om eindelijk eens het probleem van de 'toxic bank assets' op te lossen. (Amsterdam 13.15 CET) Wat de uitkomst van het plan zal zijn en hoe de markt er op zal reageren weten we nog niet maar de verwachtingen zijn internationaal hoog gespannen. De beurzen in het verre Oosten sloten hoger en de Europese beurzen doen het ook goed terwijl de futures voor Wallstreet een substantieel hogere opening aangeven.

"Er heerst blijkbaar nog steeds een soort 'wanhopig optimisme' in de markt dat als de banken weer gaan lenen en de krediet crisis opgelost zal zijn als het probleem van de merendeels waardeloze bezittingen (troubled assets, bad assets) opgelost wordt.
Dezelfde fout die al vanaf het begin gemaakt is door de banken alle schuld van de crisis te geven en volledig voor de beurskrach verantwoordelijk te stellen. Maar de toestand van de banken is slechts een symptoom van de fundamentele zwakheid in de economie. Zodoende beschouwen wij dit als een echte 'sucker rally', -wat het weer wat spannender maakt overigens."

Toekomstige effecten van het Geithner plan: Een opstand van de belasting betalers en een hoge inflatie?

"Happy Talk" Won't Solve Crisis, Galbraith Says: Much More Govt. Action Needed



From Obama to Geithner to Bernanke, policymakers are like doctors dealing with a "mildly ill" patient vs. treating one who is "gravely" ill, says James Galbraith, University of Texas professor and author of The Predator State.
The economist fears the economy is in terminal condition requiring much more intervention than already prescribed. He believes government "doctors" are engaged in a lot of "happy talk" about recovery based on a "fundamentally flawed model," hinged on the idea the economy is self-healing and only needs a booster shot before it "naturally" returns to trend growth and unemployment in the 5% range.


03/23/2009 Download the free PDF Treasury Department Releases Details on Public Private Partnership Investment Program







No comments: